Information & Nyheder
Arkiver
Kategorier

Datasikkerhed 2

Hvordan vil du sikre dine data?

Du bør afgøre med dig selv, hvilke data du mener er vitale for dig, og hvilke data du “kan tåle” at miste.

Når du har besluttet, hvilke data du ønsker at sikre, skal du afgøre, hvilken backup-strategi du vil anvende.

Afhængig af hvor mange data du vil sikre, kompleksiteten, hvor ofte data ændres, skal du beslutte, om du kan klare opgaven manuelt med simpel brug af f.eks. stifinder kopiering, eller om du har behov for et værktøj, der kan løse opgaven for dig. – Du skal også afgøre, hvor tit, du bør tage en sikkerhedskopi af dine vitale data.

Det ovenfor nævnte bør have din første prioritet.

Men herefter bør du overveje, hvordan og om du vil sikre dit Windows (eller Mac) styresystem.

Når du anskaffer dig en ny PC, følger der som regel en genoprettelsesfunktion med, der gør det muligt at genoprette din PC til fabrikstilsindstillingerne. – D.v.s. du kan genoprette din PC til den tilstand, den havde, da den blev leveret fra fabrikken. – Men du har måske installeret mange programmer siden du anskaffede PC’en. – Det kan tage dage eller uger, inden du har geninstalleret alle disse programmer!

Vil du undgå denne situation, skal du regelmæssigt tage en sikkerhedskopi af hele dit system. – Det omtales ofte som et image eller en systemafbildning og betyder blot, at du har en kopi af hele din harddisk (et image). – Jeg har omtalt nogle programmer i indlægget “Backup programmer”, der kan udføre denne opgave. – Men hvad hjælper det, at du har en systemafbildning, hvis du overhovedet ikke kan starte dit system? – Derfor har alle de omtalte programmer en funktion til at oprette en såkaldt genoprettelses-CD. – Det er meget vigtigt, at du husker at oprette denne CD, idet du skal benytte den til at starte dit system og genoprette det, hvis du ikke kan komme i luften på normal vis!  –  Så altså: “Din systemafbildning er intet værd uden denne boot-CD” !

Beslut din backup-strategi! – Den tid du investerer, er givet godt ud 😆

 

Instruktionsvideoer:

 

Print Friendly, PDF & Email